Op 21 april ontvingen we een dringend verzoek om hulp uit Ulaanbaatar. Mevrouw Zolzaya Chimedtseren, een alleenstaande, hardwerkende, 42-jarige moeder van vier kinderen, dreigde plotseling met haar gezin dakloos te worden. Het bedrijf waar ze al negen jaar als bewaker en verkoopster werkte, zou in mei worden opgeheven. Daarmee zou ze niet alleen haar baan verliezen, maar ook het bakstenen wachtershuisje waarin zij met haar kinderen onderdak had gevonden.

Zolzaya Chimedtseren kan geen woonruimte betalen, want al haar geld besteedt ze aan levensmiddelen, kleding, brandstof en schoolbenodigdheden voor haar gezin. Ze heeft een dochter van 15 jaar en zonen van 10, 8 en 3 jaar.

Ook al verkeerde het wachtershuisje van het bedrijf waarvoor ze werkte in een deplorabele staat, het bood toch veilig onderdak en vooral ook bescherming tegen de ijzige winterkou. Stichting Steppekinderen heeft voor dit kwetsbare gezin een traditionele ger laten bouwen, die tijdig in mei kon worden opgeleverd. De foto’s tonen de woonomstandigheden binnen en buiten het wachtershuisje en de opbouw en voltooiing van de woontent, die het gezin weer hoop biedt op de toekomst.