Op 30 mei 2017 kreeg het gezin van Munkhjargal en Bolor Bataa een nieuw onderkomen van Stichting Steppekinderen. Onze medewerker in Mongolië, Altantulga, heeft een grote woontent gebouwd en samen met enkele vrijwilligers opgezet, waar het echtpaar met hun twee kinderen en een baby in aantocht inmiddels in woont.

De vader, die als slachtoffer van een misdrijf volledig blind is geworden, liet ons weten dat zijn vrouw en hij ontzettend blij zijn met onze hulp en weer hoop hebben voor de toekomst.

Voor het ongeluk woonden ze in de kelder van een appartement, maar doordat Munkhjargal arbeidsongeschikt raakte, konden ze niet langer de huur voor de kelder betalen.

De woontent - ger - is opgezet in de noordelijke heuvels van Ulaanbaatar. Op de foto’s zijn verschillende fasen van het hulpproject te zien, zoals het storten van zand, het egaliseren van het opgehoogde terrein, het leggen van de negendelige houten vloer, het opbouwen van het geraamte en het bedekken van het lattenwerk met dikke lagen vilt en canvas die stevig met dikke touwen worden vastgebonden. Ook zien we de splinternieuwe kachel die na de voltooiing van de ger een vaste plaats krijgt in het midden van de tent.

Het geld dat vroeger aan de huur van de kelder moest worden uitgegeven, kan voortaan worden gebruikt voor de dagelijkse boodschappen en voor het onderwijs van de kinderen.