Van onze medewerker in Mongolië ontvingen we op 25 april 2017 een dringend verzoek om hulp. Het gaat om een gezin dat in de kelder van een appartement in Ulaanbaatar woont, maar niet langer in staat is de huur te betalen.

De vader, Munkhjargal Bataa, is 30 jaar oud en kan niet meer werken, nadat hij slachtoffer is geworden van een misdrijf. Op 26 december 2016 raakte hij tegen zijn wil betrokken bij een heftig groepsgevecht, waarbij hij in beide ogen werd gestoken en als gevolg daarvan blind werd. Zijn 27-jarige vrouw Bolor heeft geen werk en is in verwachting van hun derde kind. Ze hebben twee zoontjes, Dulguunkhuslen van 4 jaar en Enkhdulguun van 2 jaar oud.

Nu de vader volledig blind en arbeidsongeschikt is, ontvangt hij een uitkering, maar die is te laag om de huur van de kelder te kunnen betalen. De moeder krijgt uit een welzijnsfonds een aanvullende uitkering om haar man te kunnen verzorgen, maar bij elkaar opgeteld is hun inkomen te klein om het gezin goed te kunnen onderhouden.

Als Stichting Steppekinderen ze een woontent (ger) schenkt, kunnen ze de kelder verlaten en krijgen ze voor de tent een standplaats bij hun familie toegewezen: in dat geval houden ze voldoende geld over om van te kunnen leven.

Onze medewerker In Ulaanbaatar heeft opdracht gekregen met de bouw van de tent te beginnen en deze binnenkort eigenhandig te plaatsen op de beschikbaar gestelde plek.