Mevrouw Battsetseg Jijigee is 45 jaar oud, heeft geen betaald werk en leeft in Ulaanbaatar met haar twintigjarige zoon Munkhbold, die ernstig hulpbehoevend is.

De zoon is geboren met een hersenstoornis en heeft twee- tot driemaal per week een epileptische aanval, waarbij hij soms het bewustzijn verliest. Omdat deze aanvallen meer kans op ongevallen geven, moet de moeder voortdurend in de buurt blijven om over hem te waken. Zij heeft een dagtaak aan zijn verzorging, want Munkhbold kan vrijwel niets zelf doen. Battsetseg ontvangt van de sociale dienst een minimale uitkering waarvan ze samen met haar zoon moet rondkomen. Deze toelage bedraagt ongeveer vijftig euro per maand; eenderde daarvan werd tot voor kort uitgegeven aan de huur van een woontent (ger), waardoor ze heel weinig geld overhield om van te leven.

In samenwerking met de Josephina Stichting, die het geweldige bedrag van € 2.500,- heeft bijgedragen, heeft Stichting Steppekinderen een eigen ger voor moeder en zoon gefinancierd, waardoor ze nu voldoende geld overhoudt om een beter bestaan te kunnen leiden.

De woontent is opgeleverd in januari 2015.