Op 13 april 2014 ontvingen wij het verzoek van onze medewerker in Mongolië om een woontent te schenken aan mevrouw Chantsaldulam Tsetsgee. Zij is 29 jaar oud en invalide en leeft samen met haar vijfjarige zoontje Altansukh. Moeder en zoon leven op straat en overnachtten tot voor kort op het terrein van een energiecentrale. Boven een kuil had de moeder op een primitieve wijze, met een paal en wat lappen, een soort wigwam gemaakt om in te kunnen wonen.

Deze armoedige behuizing bood geen enkele bescherming tegen de extreem lage temperaturen tijdens de winter, die vaak meer dan twintig graden onder het vriespunt liggen.

Chantsaldulam Tsetsgee heeft geen werk maar probeert rond te komen van bedelen en het verzamelen van weggegooide flessen, blikjes en ander verkoopbaar afval.

Stichting Steppekinderen heeft inmiddels voor Chantsaldulam en haar zoontje een stevige woontent (ger) laten bouwen, voorzien van een kachel. Deze woontent is opgebouwd op een veilig terrein in een buitenwijk van Ulaanbaatar.