Het gezin Ganbaatar uit de provincie Khentii trok in 2008 vanwege ziekte van de vader naar de hoofdstad Ulaanbaatar. Op 22 december 2012 raakte het dakloos door een felle, uitslaande brand. De woontent en alle persoonlijke bezittingen gingen daarbij verloren en het gezin, bestaande uit vader Tsend Ganbaatar, moeder Odtsetseg en de kinderen Otgonbayar (13), Otgonsuvd (11), Nomin-erdene (6) en Enkh-Amgalan (5), kwam midden in de winter op straat te staan.

Stichting Steppekinderen ontving in september 2013 een afschrift van het rapport dat de brandweer van het ongeluk heeft opgemaakt en een verzoek van het districtshoofd om het getroffen gezin, dat nog steeds geen eigen onderdak had, te helpen. Dankzij een genereuze gift van Jan en Carla Kersseboom uit Zeeland hebben we voor de familie Ganbaatar een grote woontent kunnen laten bouwen. Het gezin is dolgelukkig met de nieuwe ger.