Op 1 maart 2013 werd als nieuwe behuizing een complete woontent geschonken aan Altantulkhuur Otgonbayar, een alleenstaande vrouw die al enkele jaren met haar drie zonen leeft van de schamele opbrengst van bruikbaar afval dat ze bijeenscharrelen op de grote vuilnisbelt aan de rand van Ulaanbaatar. Het viertal woonde tot voor kort in een overdekte stenen gang, zonder enige verwarming. Ze leven al jaren in bittere armoede, hebben geen geld voor kleding en kunnen alleen voedsel kopen als ze op de vuilnisbelt voldoende bruikbare spullen vinden.

De kinderen zijn Mungunjiguur van 14, Ganjiguur van 10 en Gankhulug van 2 jaar oud.

Ze zijn dolgelukkig met de ger die onze medewerker in Ulaanbaatar voor ze heeft gebouwd. Op 1 maart werd de ger afgeleverd en met de hulp van enthousiaste vrijwilligers uit de buurt opgezet.