De Nijmeegse tandarts Joost van Vlijmen kijkt met tevredenheid terug op zijn tweede ‘dentalcamp’ in Ulaanbaatar. Met gelegenheidsassistenten Patty Voorsmit en Paul Ketelaar - en onze medewerker Altantulga als tolk – is hij in een Russisch bestelbusje naar de vuilnisbelt aan de rand van de Mongoolse hoofdstad gereden, om de mensen daar gratis van hun kiespijn en andere gebitsklachten af te helpen. Het bestelbusje deed dienst als behandelkamer. Dick Wittenberg schreef daarover in het NRC Weekblad: “Bij de vuilnisbelt stonden de mensen in de rij om hun tanden te laten trekken, geduldig buiten wachtend op hun hurken. Ze hadden kiespijn, sommigen al maanden. En deze tandarts kwam ze pijnloos verlossen. Zonder risico dat de tand zou breken en een deel zou achterblijven met open zenuw, zoals wanneer ze het zelf zouden proberen te doen. Bij 32 mensen trok hij 52 kiezen en tanden.” Eerder bezocht het team het door Stichting Steppekinderen gesteunde weeshuis, waar het 71 kindergebitjes onderzocht, enkele kiezen moest trekken en vullingen kon aanbrengen.