In juni bracht de Nijmeegse tandarts Joost van Vlijmen met de mondhygiëniste Truus Hutten in samenwerking met Stichting Steppekinderen een zeer geslaagd werkbezoek aan Mongolië. Als vrijwilligers behandelden ze een groot aantal kinderen uit het weeshuis. Bij twintig kinderen moesten er kiezen worden getrokken. Ook boden ze gratis hulp in een sloppenwijk van Ulaanbaatar, waar veel bewoners een slecht gebit hebben door ernstige ondervoeding.

De tandarts en de mondhygiëniste konden niet beschikken over een elektrische boor, röntgenfoto’s of een tandtechnicus, maar moesten het doen met twee koffers vol instrumenten: tientallen tangen, een snelkookpan om te steriliseren, spateltjes, handschoenen, mondkapjes, naalden en verdovingsvloeistof.

De foto’s laten enkele kinderen zien die in het weeshuis wonen en gebitsverzorging kregen. Voor 2008 is een tweede ‘dental camp’ voor Mongolië gepland.